De menneskelige værdier – Kapitel 1

Kapitel 1, Sandheden

 

Her taler vi ikke om, at vi enten er gode eller dårlige til at sige sandheden til hinanden. Her refereres til livets Sandhed – den absolutte Sandhed, vores virkelige og sande natur, som kan genkendes fra vores indre stemme og samvittighed.

Det er så vigtig, hvis vi ønsker at komme videre i livet, at udvikle os, at stille spørgsmål til sig selv. “Hvem er jeg?” eller “Hvad er Jeget?” eller “Hvor kommer jeg fra?” og “Hvad er meningen med livet?

“Ja, man skal vide hvem man er, for at forstå Livets hensigt”.

 

Sandheden er “gnisten” af den evigt eksisterende og inderste kerne, der alt efter hvilket samfund eller kultur vi befinder os i, er blevet kaldt ved forskellige navne; Allah, Jehova, Brahman, Gud. Det er denne Sandhed, som er fundamentet for alle ting.

 

 

Selvanalysen vigtigste

 

At finde frem til denne sandhed, der er virkeligheden i os selv og i alt andet, må det vigtigste mål være selvanalysen. Det er målet for menneskelivet. Oplevelsen af denne Sandhed træder tydeligere og tydeligere frem i form af en større og større fuldkommenhed. Sandhed er det åndelige aspekt i mennesket, og derfor er det menneskets sande natur.

 

Således er vores virkelige “Jeg” ikke kroppen, ikke følelserne, ikke sindet, ikke intellektet, men selve livs princippet, der findes inden i os alle.

 

Grunden til at vi har det svært i dagligdagen er, at vi glemmer at se ind i os selv. Vi retter vores bevidsthed mod alt det ydre, som om styrken ligger udenfor os selv. Vores fornemste opgave er, at blive bevidst om vores indre og sande natur. Men denne forståelse kommer ved at undersøge og stille spørgsmål, så vi lærer os selv at kende og derved langsomt erkende mere og mere vores egentlige indre “Jeg”. For at opnå dette, må vores skelneevne trænes på rette måde, og dermed kan og vil bevidstheden udvides.

 

 

Skelneevnen

 

Intellektet eller skelne evnen kan udvides til at blive forbindelsesled til vores inderste kerne – Sandheden. Når man virkelig kan acceptere og erkende denne indre Sandhed, så indser man, at den samme bevidsthed gennemtrænger alt og alle, og man vil genkende alle i virkeligheden som ét.Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.