HISTORIEN OM ADAM OG EVA

 

A Adam  Eve pic 75464211 2842487269108606 6246973062370033664 n

 

LIVETS TRÆ

 

GENESIS er dybt symbolsk og kan ikke forstås ved en bogstavelig fortolkning. Det er “Livets træ”, det er den menneskelige krop. Rygmarven er som et vendt træ med menneskets hår som rødder og afferente og efferente nerver som grene. Træet i nervesystemet bærer mange fornøjelige frugter eller fornemmelser af syn, lyd, lugt, smag og berøring. Med disse kan mennesket med rette forkæle sig; men mennesket blev forbudt oplevelsen af sex, “æblet midt i”, i den kropslige have.

 

SLANGEN

 

“Slangen” repræsenterer den opviklede spinale (rygmarv) energi, der stimulerer sexnerverne. “ADAM er FORNUFTEN” og “EVA er FØLELSERNE”. Når følelsen af “Eva-bevidsthed” i ethvert menneske overmandes af seximpulsen, bukker FORNUFTEN eller “Adam-bevidstheden” under.

 

Gud skabte den menneskelige art ved at materialisere mand og kvindes krop gennem kraften i Guds vilje: Han gav den nye art magten til at skabe børn på en lignende “ulastelige” eller guddommelige måde. Fordi hans manifestation i den individualiserede sjæl hidtil havde været begrænset til dyr, instinktbundet og manglende potentialer af fuld fornuft, lavede Gud de første menneskelige kroppe, symbolsk kaldet Adam og Eva. Til disse, med fordel opadgående udvikling, overførte han to dyrs sjæle eller guddommelige essenser. I Adam eller manden dominerede FORNUFTEN; hos Eva eller kvinden var FØLELSEN fremherskende. Således blev dualiteten eller polariteten udtrykt, og ligger til grund for de fænomenale verdener. Fornuft og følelse forbliver i en himmel med samarbejdsglæde, så længe det menneskelige sind ikke bliver narret af den dyriske rygmarvenergis tilbøjeligheder.

 

DEN MENNESKELIGE KROP

 

Den menneskelige krop var derfor ikke kun et resultat af evolution fra dyr, men blev produceret gennem en speciel skabelse af Gud. Dyreformerne var for rå til at udtrykke fuld guddommelighed; den oprindelige mand og kvinde fik entydigt en enorm mental kapacitet – den potentielt alvidende “tusindbladede lotus” i hjernen, såvel som akut vækkede okkulte centre i rygsøjlen.

 

Gud eller den guddommelige bevidsthed, der var til stede ved det første skabte par, rådede dem til at nyde alle menneskelige fornemmelser, med en undtagelse: Sex fornemmelsen. Denne blev forbudt for at undgå brugen af kønsorganer, hvilket ville beslaglægge menneskeheden i den underordnede dyremetode til forplantning. Formaningen om ikke at genoplive ubevidst, tilstedeværende, bestialske erindringer blev der ikke holdt focus på. Gentagelsen af den måde, hvorpå rå forplantning skete, medførte at Adam og Eva faldt naturligt fra tilstanden af himmelsk glæde – til det oprindeligt perfekte menneske. Da “de vidste, at de var nøgne”, mistedes de deres bevidsthed om udødelighed, selv om Gud havde advaret dem; havde de placeret sig under den fysiske lov, hvor kropslig fødsel måtte efterfølges af kropslig død.

 

PERSONLIGT ANSVAR

 

Viden om “godt og ondt”, som Eva blev lovet af “slangen”, henviser til de dualistiske og modsatrettede erfaringer, som dødelige skal gennemgå under MAYA (Illusion). Ved at falde i vrangforestillinger gennem misbrug af deres følelse og fornuft eller Eva- og Adam-bevidstheden giver mennesket afkald på sin ret til at komme ind i den himmelske have med guddommelig selvforsyning. Hvert menneskes personlige ansvar er at genoprette sine “forældre” eller den dobbelte natur til en samlet harmoni eller Eden.

 

(Uddrag fra bogen “Autobiography of a Yogi” – Teaching of the Master, Sri Yukteswar.)

 

>> Oversat fra engelsk af Google + Jette Uhlott <<


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.